Locktång, för dig med platt hår

plattång locktångTycker du att ditt hår är platt och livlöst? Du kanske är så trött på rakt hår att du funderar på att gå till frisören och göra något åt det? Det finns en enklare lösning, som gör att du närsomhelst kan skapa vackra lockar i ditt hår på bara några minuter; en locktång.

För en billig peng får du då ett behändigt verktyg som, beroende på form och storlek, kan skapa både stora lyxiga lockar eller fina små lockar. Din typ av hår styr vilken storlek och modell du bör köpa, då det finns både för tjockt hår och lite tunnare. Här hjälper även den fiffiga funktionen som låter dig styra temperaturen till, något som en modern locktång ofta har.

I likhet med plattången har den moderna locktången ofta skapats med värmeytor av keramik, som värms upp snabbare och är skonsammare för håret. En modern locktång är färdig att användas på bara några sekunder, vilket såklart är en enorm tidssparare på stressiga morgnar eller jäktiga kvällar.

Det finns som sagt många olika modeller av detta verktyg. Vissa är utrustade med en klämma för enklare användning, med det finns även utan klämma och även den så kallade Marcel locktången.